Jak odstranit železné stopy na oblečení

- 2021-11-16-

„Kamenec dokáže odstranit spálenou žluť z vlněných oděvů. Nejprve rozpusťte malý kousek kamence ve vařené vodě při teplotě sušení, natřete kamencovou vodu na spálenou oblast oděvu a poté ji položte na slunce, abyste snížili stopy popálení; když je látka žlutožlutá, také se nejprve kartáčuje jako předtím. Nechte spodní přízi obnažit v oblasti, kde není žádné chmýří v důsledku horkého žloutnutí, a poté místo bez chmýří jemně třete špičkou jehly, dokud nenaberete nové chmýří, a poté přiložte vlhký hadřík ažehličkapodél chmýří.
Fumigace může odstranit spálenou žluť z vlněných nebo látkových oděvů. Po vydrhnutí zubním kartáčkem může fumigace vroucí vodou snížit stopy popálení.
â‘¢ Vystavení se slunci může také odstranit spálené oblečení. Nepřipálenou část nejprve zakryjte papírem nebo jinými věcmi, poté žlutou část postříkejte studenou vodou a dejte na slunce. Po zaschnutí vody nastříkejte další vodu, dokud nebude barva každé části podobná.
â‘£Použití octa může také odstranit vrásky ažehleníznačky na oblečení. Můžete kápnout jedlý ocet na surový papír s hranami, zakrýt vrásky ažehličkapomocí elektrické žehličky stopy zmizí a oblečení bude hladké.
⑤Spáleniny na bavlněném oblečení se mohou spálit. Popáleniny můžete posypat jemnou solí, poté je jemně promnout rukama, chvíli osušit na slunci a poté omýt vodou. Stopy po popálení lze redukovat a dokonce postupně mizet.

â‘¥ Hedvábné oblečení má spálené stopy. Můžete vzít přiměřené množství práškové sody, smíchat s vodou a rozmíchat na pastu, nanést na spálená místa a nechat přirozeně zaschnout. Tímto způsobem budou eliminovány spáleniny, protože suchá soda odpadá.